Ένωση Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ Υπερνομαρχία Αττικής

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ε.Π.Π.Α.Π.
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.
ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΑΡΝΗ 56–ΑΘΗΝΑ ΤΚ:10437 ΤΗΛ & FAX:2105221364

ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ : 2893/73  

Αθήνα,     27      Ιανουαρίου  2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου να κηρυχθεί αργία η Τετάρτη 26/01, καθώς και το περιορισμένο ωράριο 10.00π.μ. έως 6.00μ.μ. για την Πέμπτη 27/01 σε όλη την περιφέρεια Αττικής, προφανώς είναι η εύκολη αλλά όχι η συνετή και δίκαια λύση.

Τα προβλήματα λύνονται με λύσεις που απαιτούσαν εξειδίκευση, και ξεχωριστό σχεδιασμό ανάλογα την περιοχή και το πόσο έχει πληγεί από την κακοκαιρία που ταλαιπώρησε την χώρα τις τελευταίες ημέρες για όχι με οριζόντιες και εύκολες λύσεις ειδικά όταν πρόκειται για μια τεράστια και διαφορετική κλιματικά περιφέρεια όπως η περιφέρεια Αττικής.

Έτσι λοιπόν όλες οι επιχειρήσεις της περιφέρειας Αττικής, έτσι και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ πρέπει να στερηθούν τα απαραίτητα έσοδα από την λειτουργία τους, σε πολλές των περιπτώσεων χωρίς προφανή λόγο.
Οι ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις μας από τους συνεχείς και σε πολλές περιπτώσεις άδικους περιορισμούς αυτήν την δύσκολη χρονικά στιγμή δεν αντέχουν άλλη επιβάρυνση.
Όπως έχουμε καταδείξει σε κάθε επικοινωνία μας με τους κρατικούς φορείς, είναι επιβεβλημένη η ανάγκη υλικής στήριξης στα πρακτορεία ΟΠΑΠ στα οποία ας μην ξεχνάμε πέραν των πρόσφατων αποφάσεων έχουν μείνει σε αναστολή λειτουργίας για πάνω από 6 μήνες στην πρόσφατη καραντίνα χωρίς το παραμικρό έσοδο με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες ενώ δεν έχουν αποφευχθεί και αρκετά λουκέτα.

Καθίσταται άμεση ανάγκη να υπενθυμίζουμε ότι εξακολουθούμε να παραμένουμε οι μοναδικές εμπορικές επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους και νοσήσαντες και να ξαναζητήσουμε να εξεταστεί και να αρθεί αυτή η παράλογη και κατάφωρα άδικη απόφαση.

Ζητάμε το αυτονόητο, το δικαίωμα να λειτουργούμε τις επιχειρήσεις μας, την  μοναδική πηγή εσόδων για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειες μας και αυτό δεν επιτρέψουμε κάνεις να μας το στερήσει. 

 Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Ντιβανίδης Απόστολος