Ένωση Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ Υπερνομαρχία Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε.Π.Π.Α.Π.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΑΡΝΗ 56–ΑΘΗΝΑ ΤΚ10437ΤΗΛ.2105221364 FAX 2105238228

ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ : 2893/73    

                                                                                               

                             Αθήνα 26 Μαΐου 2014

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:  1086 – Δ/14

                                                                           ΠΡΟΣ : Τα μέλη της Ε.Π.Π.Α.Π.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                 Μια σημαντικότατη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/5/2014 στα γραφεία της ΟΠΑΠ ΑΕ, με θέμα την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού και κάθε λογής παράνομης δραστηριότητας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα. 

                 Από πλευράς Αστυνομίας και ΣΔΟΕ έδωσαν το παρών κορυφαία στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού και οικονομικού εγκλήματος, ενώ από την Ε.Π.Π.Α.Π. παρευρέθηκαν το Προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον  κ. Kotta Jiri, ο οποίος και είναι ο νέος υπεύθυνος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνου και Ασφάλειας της εταιρίας.

             Πρόεδρος  της επιτροπής είναι ο κ.  Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος , γνωστός στο χώρο μας για την έντονη δράση του στην καταπολέμηση παράνομων λεσχών, καζίνο αλλά και παράνομων ιστοσελίδων στοιχηματισμού. Αφού μας ανέλυσε τα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα των επεμβάσεων του τελευταίου διαστήματος, ζήτησε για μια ακόμη φορά να εντείνουμε από μεριά μας  τις καταγγελίες μας για οτιδήποτε παράνομο υποπέσει στην αντίληψη μας, καθώς η βοήθεια μας συμβάλλει τα μέγιστα στην καταπολέμηση αυτού του νοσηρού φαινομένου για το επάγγελμα μας αλλά και για την ιδία την κοινωνία.  

             Επειδή όλοι μας λίγο πολύ έχουμε τη δυσάρεστη εμπειρία να βλέπουμε τα ίδια παράνομα ”στέκια”  να κλείνουν  και να ανοίγουν ξανά μετά από τις επεμβάσεις  της Αστυνομίας, μας δόθηκε η διαβεβαίωση πως είμαστε πολύ κοντά στη θέσπιση νέου αυστηρότερου πλαισίου από την ΕΕΕΠ που να καθιστά αδύνατη την επαναλειτουργία των παράνομων αυτών χώρων.

           Εμείς σαν διοίκηση της Ε.Π.Π.Α.Π., θα θέλαμε να σας προτρέψουμε να μη διστάζετε να καταγγέλλετε οποιοδήποτε παράνομο περιστατικό και να αντιληφθείτε. Από τέτοιου είδους παρανομίες ο κλάδος μας είναι πολλαπλά ζημιωμένος, διότι χάνουμε και ως επαγγελματίες και ως κοινωνικό σύνολο, αλλά και ως φορολογούμενοι πολίτες.

           Καταγγελίες γίνονται δεκτές καθ’ όλο  το 24ωρο στα τηλ 6970000462, 6992005425 & 2109299920 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση paranomostixima@opap.gr  με απόλυτη διασφάλιση της ανωνυμίας σας.

           Η διοίκηση της Ε.Π.Π.Α.Π. θέλει να ευχαριστήσει την επιτροπή αντιμετώπισης παράνομου στοιχηματισμού για το πολύ σημαντικό έργο της και να διαβεβαιώσει πως τα μέλη της θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν τα μέγιστα, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

           Επιπροσθέτως θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες μας προς την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής που αφορούν το μείζον θέμα της αστυνόμευσης των καταστημάτων μας.

         Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ανταποκρινόμενη μας διαβεβαίωσε για την άμεση προτεραιότητα της σε ενέργειες που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την ολοένα αυξανόμενη επιτήρηση του δικτύου μας.

         Έχουμε ήδη ενημερώσει σχετικά και την ΟΠΑΠ Α.Ε. , ζητώντας της να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες μας, όπως επίσης και να εξετάσει άμεσα το διαχρονικό αίτημά μας για την ασφάλιση των εισπράξεων μας.

 

Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

 

Δημήτριος Βόκολος